Interviews

 

                     Interview Mrs.Netherlands Universe in het “Eindhovens Dagblad” 01-02-2016

                     

                     Interview Mrs.Netherlands Universe in het “Groeiend Best” 26-01-2016

                       

                             Interview Volkskrant over “publiek bij TV programma’s” 31-01-2012

                       

                                      


               

                             Interview ”castingnieuws” online Magazine 19-01-2011

Klik voor het interview inclusief foto’s op deze link http://www.castingnieuws.nl/What+About+Anne-Miek

What About Anne-Miek

Woe, 19/01/2011

Anne-Miek heeft een man en twee kinderen, werkt als administratief medewerker bij de gemeente en heeft daarna een succesvolle parttime bezigheid als model en edelfigurante. Wij vroegen Anne-Miek naar haar carrière in de branche.

Anne-Miek, wanneer ben je begonnen in de branche te werken?
“Eigenlijk had ik vanaf jonge leeftijd al interesse in modellenwerk. Ik was echter veel te verlegen om er daadwerkelijk werk van te maken. Toen ik 25 was, werd ik benaderd om mee te lopen in een bruidsmodeshow. Ik ontdekte echter dat ik in verwachting was, waardoor ik helaas niet meer mee kon lopen in de show.
Een jaar hierna werd ik gelukkig gebeld of ik dit jaar wel kon meedoen. Sindsdien heb ik elk jaar vier tot vijf shows voor deze zaak gelopen. Acht jaar langwas dat zelfs het enige dat ik als model heb gedaan.
Een vrouw die ik tijdens de shows had leren kennen en die inmiddels een vriendin was geworden, stelde voor om ons in te schrijven bij een castingbureau, wellicht dat er meer werk uit zou komen. We schreven ons in bij een bureau in Eindhoven en sindsdien heb ik eigenlijk nooit echt zonder werk gezeten. Overigens ben ik wel bij meerdere bureaus ingeschreven, ook buiten Eindhoven.”

Hoe vaak per week of misschien per maand ben je bezig met opdrachten?
“Soms heb ik drie weken even niets, dan weer drie opdrachten in de week of zelfs 2 opdrachten op 1 dag. Vooral in de modeshow periodes maart/april en september/oktober heb ik het heel druk, want dan heb ik twee, drie shows per week en dan nog mogelijke andere opdrachten.
Het is wel fijn om flink te werken, want hoe meer werk je doet, hoe groter je CV wordt. Hierdoor wordt ook meer werk gegenereerd, want mensen zien je ervaring. Een voorbeeld is dat ik een enkele keer figureerde in een commercial. Vervolgens werd me gevraagd een grotere rol te spelen, en uiteindelijk resulteert dat tot het spelen van een hoofdrol in een commercial. Zo heb ik de hoofdrol in de Silence commercials gespeeld.”

Wat heb je voor leuke opdrachten mogen doen?
“Van de modeshows heb ik een ontzettend leuke opdracht gehad in Parijs. Ik mocht voor M&S in Disneyland Parijs een show van hen lopen. Aanvankelijk had ik alleen maar gehoord dat ik een show in Parijs mocht lopen, dus ik dacht: ‘Dat kan toch niet waar zijn?’ Ik dacht namelijk dat het dan misschien wel over couture zou gaan. Natuurlijk was dit ook een superopdracht, ook omdat het toch in het buitenland was.
M&S zocht een model met maat 42-44, terwijl ik toen maat 40 had. Nu heb ik overigens maat 38. De kleding was echt veel te groot, dus dacht ik even dat deze opdracht aan me voorbij zou gaan. Toen viel echter een model met maat 38-40 uit, waardoor ik toch meekon. We zijn met een paar modellen in één auto naar Parijs gereden en kregen daar overnachting. Het ging best snel. We oefenden eerst natuurlijk de choreografie, de show zelf duurde maar een half uurtje! Het was wel ontzettend leuk om te doen!
Een andere leuke opdracht was dat ik mogelijk het gezicht word van Lindt Chocolade. Er was een casting waar twintig vrouwen waren uitgenodigd, en ik werd daaruit gekozen. De shoot vond al in maart 2010 plaats. De foto is nog niet gebruikt, maar wanneer dit wel zo is, krijg ik een vijf-jarig contract met wereldwijde buy-out, dus dat is een aardig bedrag. Ik hoop dat ze het gaan gebruiken, dat zou helemaal te gek zijn!
Verder heb ik een keer op de cover van Vrouw Magazine gestaan. Dat was een erg leuke ervaring en ik heb daar aardig wat opdrachten uit gekregen.”

Heb je ook wel eens een minder leuke ervaring gehad?
“Van een bureau kreeg ik de vraag of ik een fotoshoot wilde doen, waarbij een kort filmpje zou worden opgenomen. Mijn zoon en een vriendin van hem gingen ook mee. Uiteindelijk bleek de film vooral belangrijk te zijn, en veel uitgebreider dan was afgesproken. Ik had daarin de hoofdrol.
Ik voelde me best wel voor het blok gezet, want ik ben niet goed in het uit het hoofd leren van teksten. Dit lukt wel als ik maar tijd krijg om het in te studeren. Uiteindelijk ging het gelukkig wel, ik wilde professioneel blijven en mijn taak volbrengen. Ik heb ervan geleerd de communicatie omtrent een opdracht scherp te houden. Dit om volgende misverstanden te voorkomen.”

Je gaf aan dat je ook handmodel bent. Hoe is dat op je pad gekomen?
“Ik deed een keer een fotoshoot waarin ik een arts speelde. De fotograaf vond dat ik mooie handen had. Dit spoorde mij aan om ook als handmodel aan de slag te gaan. Daar heb ik ook met regelmaat opdrachten voor.”

Doe je ook iets speciaals om je handen in goede conditie te houden?
“Nee hoor, ik heb van mezelf erg sterke nagels, die makkelijk lang worden. Voordat ik een shoot of commercial heb, smeer ik het even in met handcrème. Verder doe ik er niet heel veel aan.”

Heb je ook opleidingen gedaan op het gebied van modellenwerk of acteerwerk?
“Ik heb ooit een mannequincursus gedaan, waar ik ook gelijk bij dat modellenbureau werd ingeschreven. Verder heb ik nooit een cursus gedaan, ook niet voor het commercialwerk. Natuurlijk deed ik op school wel aan drama, maar dat is een tijdje terug.”

Je gaf aan dat je kinderen ook in dit vak werkzaam zijn, kun je daar wat meer over vertellen?
“Mijn oudste zoon Wesley, hij is 16 jaar, doet veel figuratie in commercials. Mijn jongste zoon, Roy, is 13 jaar en hij doet fotoshoots, figuratie of bijrollen in filmpjes en commercials. Hij heeft ook de hoofdrol in een voetbalfilm gespeeld. Dat was de studentenfilm Doelgericht. Ik speelde daarin een bijrol als zijn moeder, dat was wel erg leuk om te doen.”

Waarom ben je denk je goed in dit werk?
“Ik denk omdat ik vooral mezelf ben. Ik straal uit dat ik het naar mijn zin heb, ben spontaan en doe wat er gevraagd wordt. Dat vindt een opdrachtgever belangrijk is mijn ervaring.”

Voor wat voor opdrachten word je vooral geboekt?
“Ik word veel door verzekerings- en hypotheekmaatschappijen geboekt. Vaak als moeder of als arts. Vooral arts is de laatste tijd een rol die ik krijg toegeschreven.

Hoe vind je het om op de cover van deze week te staan?
“Het is een eer. Ik vind het ook leuk om te laten zien aan andere mensen hoe mijn carrière loopt. Daarnaast is het natuurlijk goede reclame voor mij en een gelegenheid om mijn website te introduceren die net online is: www.anne-miek.nl

Heb je een tip voor andere mensen die dit werk doen?
“Sowieso is het goed om je in te schrijven bij een castingbureau, want daar kan iedereen terecht, ook uitgesproken gezichten. Het gaat tegenwoordig natuurlijk ook veel makkelijker, want alles kan online worden ingevuld. De drempel om je in te schrijven wordt zo veel lager gemaakt.”

Wat zie jij graag voor jezelf in de toekomst gebeuren?
“In principe zou ik het liefst op deze voet verder gaan, want op deze manier gaat het heel goed. Ik heb leuke opdrachten en daarnaast een fijne baan plus een gezin. Ik zou wel graag ooit op een groot billboard willen staan!”